Vikinginspirerade resor i Sverige

Vikingatiden är nog den period som flest personer tänker på, när de tänker på forntiden. Järnåldern delas in i 5 kategorier som kallas för förromersk järnålder, romersk järnålder, folkvandringstiden, vendeltiden och vikingatiden. Vikingatiden är alltså sist i det ledet men kommer före medeltiden. Kanske är det närheten till nutiden som gör vikingatiden så pass populär för oss som lever nu. Under vikingatiden hade vikingarna börjat bygga mindre gårdar, med tillhörande jordplättar. Båtbyggen startade även under denna tid.

Det gjorde att de kunde resa på haven, till andra platser för att handla med sig saker från dessa platser, som tidigare inte hade kunnat besökas. Det anordnas vikingainspirerade resor som du kan ta del av. Dessa resor kan du sedan dokumentera, om du vill i form av en blogg. På denna blogg kan du dela med dig av bilder för att göra det hela mer intressant. Kan du inte ta dem själv, finns det gratis bilder på nätet, som du kan ladda ner.

Vikinginspirerade resor i Sverige

Vikingabyn i Höllviken i Skåne

Höllviken är en liten by i Vellinge kommun i sydvästra Skåne. Denna plats kan vara okänd för många som bor längre upp i vårt avlånga land, men de som bor i närheten, känner till den väl. Höllviken har i många år haft ett vikingaby museum som är öppen på somrarna. Dit kan familjer åka med sina barn och uppleva vikingatiden på riktigt. Ni kommer att få bära typiska vikingatida kläder och gå runt och titta på gårdarna, och utföra vikingatida aktiviteter.

Medeltidsveckan i Visby

Medeltidsveckan är en festival som vara under en hel vecka i augusti, i Visby på Gotland. Under denna vecka kan du delta i 500 evenemang, däribland marknader och tornerspel. Du behöver köpa biljetter för att komma in på detta ställe. Res till Gotland för att uppleva vikingatiden på plats, då allt kommer kännas som att du reser tillbaka till vikingarnas tid. Festivalen kommer inneha allt du kan tänka dig från vikingatiden och medeltiden i form av boende, marknader och spel.